urheilumuseo renkailla.png

Urheilumuseo pakkaa näyttelyrekkaan reilut sata vuotta suomalaista olympiahistoriaa ja kiertää ympäri Suomea keväällä ja kesällä 2017. Elämyksellisessä näyttelyssä voi kokea olympiaurheilumme hienoimpia hetkiä ja nähdä Urheilumuseon kokoelmien helmiä. Esillä on välineistöä lukuisilta olympiaurheilijoilta, olympiasoihtuja ja paljon muuta. Näyttely ei keskity ainoastaan menneisyyteen vaan katsoo myös tulevaisuuteen. Mukana on perinteisten suosikkien lisäksi uusia olympialajeja, kuten skeittaus. Filmikooste vie aikamatkalle menneiden kisojen tunnelmiin ja olympiavisassa voi testata omat tietonsa.

Toukokuussa näyttelyrekka kiertää peruskouluissa ympäri Suomen ja vierailee Kouluviestikarnevaalin finaalitapahtumassa Vaasassa. Kouluviestikarnevaalin aikana näyttelyrekka on avoinna kaikille. Muina koulukiertueen päivinä näyttely on varattu kiertuekoulujen oppilaille. Kesä-heinäkuussa näyttelyyn on mahdollista tutustua erilaisissa urheilu- ja kulttuuritapahtumissa eri puolilla Suomea. Katso tarkempi kiertueaikataulu kartasta tai Facebookista! Aikataulu päivittyy järjestelyiden edetessä.

Urheilumuseo renkailla -näyttely sopii kaikenikäisille ja on kävijöille ilmainen. Rekkaan on esteetön kulku luiskaa (pituuskaltevuus 12 %) pitkin.

Lisätietoja: puh. (09) 434 2250, urheilumuseo(at)urheilumuseo.fi

 

#urheilumuseorenkailla

Olympiatietoa

OLYMPIAJUNIORI-TIETOVISA

Kuinka paljon tiedät urheilusta? Testaa tietosi!

OLYMPIAEKSPERTTI-TIETOVISA

Oletko olympiatietouden suurmestari? Testaa tietosi!

 

Seinätön museo -sisällöt

Seinätön museo -alustalle toteutetut oppimateriaalit johdattelevat koululaiset suomalaiseen olympiahistoriaan. Tulossa keväällä 2017.

 

Yhteistyössä:

 

Kiertuetta ovat tukeneet:

 

Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.